Voorlopig geen geld voor herbouw Philipspaviljoen

Philipspaviljoen ten tijde van de wereldtentoonstelling

Philipspaviljoen ten tijde van de wereldtentoonstelling

Voor de wereldtentoonstelling in Brussel liet Philips in 1958 een eigen paviljoen bouwen. Er zijn plannen om dit oude paviljoen naar Eindhoven te halen maar de gemeente Eindhoven liet donderdagavond weten hier niet aan mee te willen betalen.

Cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs maakte dit donderdag bekend bij de presentatie van een haalbaarheidsonderzoek. Volgens dit onderzoek gaat de bouw van het futuristische paviljoen dat na de tentoonstelling in Brussel werd afgebroken 8,5 miljoen euro kosten. Eindhoven was enige tijd in de race als Culturele Hoofdstad 2018. Onlangs werd echter bekend dat die titel naar Leeuwarden gaat. Hierdoor komt er in Eindhoven geen extra geld vrij dat eventueel gebruikt zou kunnen worden voor de bouw van het Philipspaviljoen.

Stiching Reconstructie Philips Paviljoen 1958 geeft de strijd echter niet op en hoopt de financiering alsnog rond te krijgen.

Het paviljoen werd eind jaren vijftig ontworpen door de Franse architect Le Corbusier. Lees hier meer over dit bijzondere bouwwerk.

- advertentie -
Afb: Catawiki
Een van de kaarten waarop geboden kan worden…
[caption id="attachment_10665" align="alignleft" width="265"] Libris Geschiedenis Prijs 2013Nog vijf boeken maken kans…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: