Voormalig stadhuis in Mesen wordt cultuurhuis

Foto: Onroerend Erfgoed

De Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een premie van ruim 600.000 euro uitgetrokken voor de restauratie van het voormalig stadhuis in Mesen. De restauratiewerken vloeien voort uit het pan om het pand om te bouwen tot cultuurhuis.

Het stadhuis werd ontworpen door architect Charles Patris en dateert uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Sinds 2010 staat het statige pand op de lijst van beschermde monumenten.Het gebouw heeft de afgelopen decennia dienst gedaan als rechtbank, belastingkantoor, woning en stadhuis.

- advertentie -

Het stadsbestuur van Mesen wil er nu een cultuurhuis van maken, waarbij het onderdak zal bieden aan de gemeentelijke bibliotheek en het archief. Ook moet er een tentoonstellingsruimte komen. Minister Bourgeois.

Op het gelijkvloers zal ook een infopunt ingericht worden met een permanente tentoonstelling over de ‘Groote Oorlog’. Een mooi voorbeeld van herbestemming dus.

Volgens de minister is het voormalig stadhuis van Mesen een “typisch voorbeeld van wederopbouwarchitectuur van na de Eerste Wereldoorlog waarbij systematisch teruggegrepen wordt naar traditionele architectuurstijlen en vormen”.

Grafmonument van Ysebrant de Lendonck - Foto: Eddy Van…
[caption id="attachment_16469" align="alignleft" width="265"]Admiraal Horthy tijdens een conferentie met HitlerVijfenvijftig jaar na…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: