Voortaan ook cartografieveilingen bij Catawiki

Een van de kaarten waarop geboden kan worden - Afb: Catawiki

Een van de kaarten waarop geboden kan worden – Afb: Catawiki

Sinds vrijdag worden op verzamelaarswebsite Catawiki wekelijks ook cartografische objecten geveild. Via internet kan er onder meer geboden worden op antieke landkaarten, stadsplattegronden en profielaanzichten uit de periode van de vijftiende tot de negentiende eeuw geveild.

Afb: Catawiki

Afb: Catawiki

Het gaat onder meer om wereldkaarten, continentale en landenkaarten maar ook gedetailleerde provincie- en gewestkaarten. Verder kan er bijvoorbeeld geboden worden op facsimile atlassen en referentiewerken. Catawiki:

In de eerste veiling zal er een groot aanbod zijn van kopergravures uit de Gouden Eeuw, maar ook hemelkaarten, een facsimile van het Stedenboek van Joan Blaeu en een mooi historisch werk van Menso Alting.

De cartografieveilingen, die begeleid worden door cartograaf Harald Fredriks, worden wekelijks georganiseerd en lopen telkens op de dinsdagavond om acht uur ’s avonds af. Bijzonder is dat vrijwel alle kavels starten op een bedrag van één euro. Zowel particulieren als bedrijven kunnen objecten aanbieden. Meer informatie over de cartografieveilingen is te vinden op de website van Catawiki.

Ontwerp voor de tombe van Richard III (Van…
[caption id="attachment_37073" align="alignnone" width="672"] Philipspaviljoen ten tijde van de wereldtentoonstellingVoor de wereldtentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: