Voortaan pasfoto op Museumkaart

Op Museumkaarten moet sinds deze week een pasfoto van de eigenaar geplaatst worden. De kaarten zijn nog wel te koop aan de kassa van verschillende musea, maar kaarthouders krijgen dan een tijdelijke jaarkaart. Die moet binnen een maand online omgezet worden in een definitieve kaart met foto.

De tijdelijke kaart vervalt na 31 dagen. Cadeaukaarten zijn vanwege de nieuwe regel vanaf nu niet meer te koop in musea. De Museumvereniging:

“Wij willen graag alle kaarthouders kennen. De cadeau Museumkaart werd weinig geregistreerd, vandaar deze stap.”

In Nederland hebben circa 1,2 miljoen mensen een museumkaart. Kaarthouders bezoeken gemiddeld bijna zeven keer per jaar een museum.

De Museumkaart wordt sinds 1981 uitgegeven door de Stichting Museumkaart. De stichting is verbonden aan de Museumvereniging, brancheorganisatie van musea in Nederland. De kaart is persoonsgebonden en biedt een jaar lang toegang tot 400 musea, verspreid over heel Nederland. Voor elk bezoek met de Museumkaart ontvangt het desbetreffende museum een vergoeding, gebaseerd op zijn toegangsprijs.

- advertentie -

Boek: De 250 leukste musea van Nederland en Vlaanderen

Wim Pijbes. Foto: Vincent Mentzel
Wim Pijbes vertrekt per 1 augustus 2016 als hoofddirecteur van het Rijksmuseum.…
Twintig tekenaars maken een eigentijdse versie van het Utrechts Psalter, het beroemde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: