‘Vorst & Volk’ thema nieuwe Maand van de Geschiedenis

De tiende editie van de Maand van de Geschiedenis heeft als thema Vorst & Volk. Het evenement sluit daarmee aan bij de troonswisseling die dit jaar plaatsvindt en de viering van 200 jaar Koninkrijk.

De Maand van de Geschiedenis is een groot historisch evenement waarbij honderden organisaties op het gebied van geschiedenis, cultuur en actualiteit,


zoals musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en media een maand lang activiteiten organiseren voor een breed publiek. Dit jaar zullen dat dus activiteiten zijn die aansluiten bij het thema Vorst & Volk. De organisatie:

- advertentie -

Het thema ‘Vorst & Volk’ gaat over het Koninkrijk der Nederlanden en de Oranjes, maar ook over andere vorsten en leiders die Nederland gekend heeft. Wereldlijke vorsten en religieuze vorsten, vorsten uit de Romeinse tijd en vorsten uit de Opstand. Het gaat zowel over spanningsvelden tussen beide als over samenspel. Over historische objecten, archiefstukken, tradities en denkbeelden.

De Maand van de Geschiedenis wordt voor de tweede keer georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Eerder werd het evenement georganiseerd door het Nationaal Historisch Museum. Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert de Nacht van de Geschiedenis, de feestelijke afsluiting van de geschiedenismaand.

Gerelateerde uitgaven:

Mijnmusem de Beukel van Roy Simons De zestienjarige Roy…
PRIKBORD - Wehl en de moord op Kennedy - Ik neem u…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: