Vorstin opent vernieuwd Stedelijk Museum

Het nieuwe logo van het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt volgende maand door koningin Beatrix heropend. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat deze week bekendgemaakt.

Het museum sloot de deuren in 2004 voor een grote verbouwing en uitbreiding en is vanaf zondag 23 september weer toegankelijk voor het publiek. Het nieuwe Stedelijk Museum bestaat uit een historisch gebouw uit 1895 en nieuwbouw. De moderne uitbreiding werdgerealiseerd door Benthem Crouwel Architekten.

- advertentie -

Bij de verbouwing is onder meer de hoofdingang verplaatst naar de zijde van het Museumplein, waaraan ook het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Concertgebouw zijn gelegen.

De heropening vindt zaterdagmiddag 22 september plaats.

tropenmuseum-albums-indie
Still VimeoIn het depot van het Tropenmuseum liggen 335…
escher-paleis-soestdijk-gr
Tentoonstelling Escher bij Paleis SoestdijkBij Paleis Soestdijk is sinds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: