VPRO komt met hoorspel over koningin Wilhelmina

In opdracht van de VPRO wordt er een zesdelig hoorspel over koningin Wilhelmina gemaakt. Dat meldt Nu.nl dit weekend.

De hoofdrollen worden vertolkt door de acteurs Petra Laseur (koningin Wilhelmina) en Marcel Hensema (prins Bernhard). Het is de bedoeling dat de serie al in het voorjaar van 2015 uitgezonden kan worden.

Het script van het hoorspel komt van de hand van Tomas Ross die eerder al de televisieseries Bernhard: Schavuit van Oranje en Beatrix: Oranje onder vuur schreef. Het hoorspel zal zich met name concentreren op de rol van Wilhelmina in de Tweede Wereldoorlog en haar relatie met schoonzoon Bernhard.

In het hoorspel zullen ook Sigrid ten Napel (prinses Irene), Roos Ouwehand (prinses Juliana) en Nadja Hüpscher (prinses Beatrix) te horen zijn.

- advertentie -
Doodle ter ere van de 16e verjaardag van Google
De oude zeemijn (politie Zaltbommel)

[caption id="attachment_45328" align="alignleft" width="265"] De oude zeemijn (politie Zaltbommel)

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: