Vrijheidsbeeld weer te bezoeken

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld in New York kan vanaf aankomende donderdag weer bezocht worden. In oktober sloot het eiland waarop het beeld staat, Liberty Island, omdat de orkaan Sandy flinke schade had aangericht.

Het historische beeld zelf liep geen schade op, maar de riolering, verschillende hekken en elektriciteitsleidingen op het eiland raakten wel beschadigd. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, kan het eiland weer opengesteld worden.


Men heeft er bewust voor gezozen de heropening op aankomende plaats te laten vinden. Het is dan 4 juli, Independence Day.

Het Vrijheidsbeeld is ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic Bartholdi en is, inclusief de sokkel, 93 meter hoog. Exclusief sokkel is het beeld 46 meter hoog.

Naar verluidt stond de moeder van de beeldhouwer, Marie Bartholdi, model voor het Statue of Liberty. Het beeld is bevestigd aan een geraamte dat ontworpen is door Gustave Eiffel, de Franse constructeur die eerder ook de Eiffeltoren bouwde. Sinds 1984 staat het beeld op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Gerelateerde boeken

Foto: CC/Antoine TaveneauxDe Surinaamse president Desi Bouterse heeft maandag…
Steinway & SonsHet wereldberoemde pianomerk Steinway & Sons wordt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: