Vrijwilligers digitaliseren miljoen Gelderse geboorteakten

Geboorteakteregister (Gelders Archief)

Geboorteakteregister (Gelders Archief)

Vrijwilligers van het Gelders Archief hebben maar liefst één miljoen Gelderse geboorteakten in de computer ingevoerd en voor internet gereed gemaakt. Het gaat om geboorteakten uit de Burgerlijke Stand in Gelderland van 1811 tot 1912. De miljoenste geboorteakte betrof een geboorte in de gemeente Rheden.


Het werk is verricht door bijna vijftig vrijwilligers. Ze werkten er sinds 1998 aan. Het project startte onder de naam Genlias, maar is tegenwoordig bekend als wiewaswie.nl, een populaire website voor genealogisch onderzoek.

Sinds maart 2013 kunnen op de website van het Gelders Archief akten van de Gelderse Burgerlijke Stand integraal bekeken worden. Binnenkort plaatst het Gelders Archief opnieuw 688.000 scans van akten van de Burgerlijke Stand op zijn website. De vrijwilligers van het Gelders Archief maken dit mogelijk, doordat zij de gegevens die ze in de computer hebben ingevoerd koppelen aan de scans.

De gegevens zijn voor stamboomliefhebbers over de gehele wereld te gebruiken voor hun familieonderzoek.

Jimmy Scott (cc)
Jimmy Scott (cc)De bekende Amerikaanse jazz-zanger Jimmy Scott…
'One-Cent Magenta' - Sotheby's
Bij veilinghuis Sotheby's is deze week een postzegel uit Brits Guyana geveild…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: