Vrijwilligers gezocht voor ondergronds museum DOM under

Domplein in Utrecht

Domplein in Utrecht

Begin juni opent DOM under, een ondergronds museum in het hart van het Domplein in Utrecht. De initiatiefnemers zijn op zoek naar vrijwilligers die het publiek straks willen ontvangen.


Er wordt niet speciaal gezocht naar experts die nu al alles weten over Utrecht en het Domplein. De vrijwilligers krijgen voor de officiële opening op 2 juni zelf namelijk verschillende rondleidingen. Tegen de tijd dat de publieksrondleidingen beginnen zijn de vrijwilligers hierdoor helemaal ingevoerd in de materie.

De publieksbegeleiders hoeven zelf geen rondleidingen te geven. Ze begeleiden en helpen daar waar nodig is. Initiatief Domplein:

“Je wisselt je rol als publieksbegeleiders af met een collega met wie je samen de dag verzorgt. De groep wordt door jou ontvangen en begeleid door de twee ruimtes van DOM under: de eerste onder het UCK op Domplein 4 en de tweede midden onder het Domplein, tussen de Domtoren en Domkerk.”

Een bezoek duurt ongeveer 75 minuten.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via emailadres rondleiding@domplein2013.nl

Kantje boord - Musea Brugge
Kantje boord - Musea BruggeIn het Volkskundemuseum in…
Maria Callas (Houston Rogers)
Maria Callas (Houston Rogers)In Athene opent volgend jaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: