Vroegste film Alfred Hitchcock online gezet

Still uit de film

De America’s National Film Preservation Foundation heeft een film uit 1924 online gezet waar Alfred Hitchcock nog aan heeft meegewerkt. Het is het vroegst bekende werk waar de naam van de beroemde regisseur aan is verbonden.

Het gaat om de stomme film The White Shadow. Een jaar geleden werden grote delen van deze film in een archief in Nieuw-Zeeland gevonden. Hitchcock was een van de regisseurs van deze stomme film.


Daarnaast werkte hij er als schrijver en productieontwerper aan mee. De acteurs Clive Brook en Betty Compson speelden de hoofdrollen in de stomme film.

- advertentie -

In totaal zijn er drie spoelen met dertig minuten filmmateriaal opgedoken. Er moeten nog drie spoelen bestaan, maar waar die zijn is niet bekend. Toen de film gemaakt werd was Hitchcock vierentwintig jaar oud.

De Amerikaanse nationale organisatie voor filmbehoud heeft de veertig minuten film nu dus online gezet.

Alfred Hitchcock maakte zowel ‘stomme’ als geluidsfilms. Hij wordt door velen gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. Hitckcock werd bij het grote publiek onder meer bekend met films als Psycho, The Birds, Vertigo en North by Northwest.

jebestevondst-kb
De mooiste ontdekkingen van historiciDe Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft…
klokbeker
Afbeelding van een willekeurige klokbeker - Foto: CC/Willy HorschIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: