Dark
Light

Vrouw ‘restaureert’ negentiende-eeuws fresco

Auteur:
1 minuut leestijd
Fresco voor en na de ‘restauratie’
Fresco voor en na de ‘restauratie’

Ze bedoelde het goed maar het pakte wat verkeerd uit. Een Spaanse amateur-restaurateur dacht een negentiende-eeuws fresco te restaureren. Van een restauratie kan echter niet echt gesproken worden.

Cecilia Gimenez nam onlangs een fresco van de negentiende-eeuwse schilder Elias Garcia Martinez onder handen. Volgens de vrouw wist de priester van de kerk in Borja (Zaragazo) dat ze de muurschildering in de kerk zou gaan restaureren. De schildering werd ooit aan de kerk geschonken door een kleindochter van de kunstenaar.

Gimenez zou de fresco zelf hebben willen restaureren om de kerk zo geld te besparen. De fresco, getiteld Ecce Homo, was ook wel aan een opknapbeurt toe. In de loop der jaren was de schildering, onder meer door het vochtige klimaat in de kerk, behoorlijk aangetast.

Nu Gimenez de fresco heeft ‘gerestaureerd’ is er nog maar weinig van de schildering over. Het lijkt nog slechts vaag op het oorspronkelijke werk. Kunstexperts bekijken momenteel of er nog wat te redden is.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×