VRT en provincie maken serie over Eerste Wereldoorlog

Australische soldaten bij Ieper, 1917

De provincie West-Vlaanderen en de VRT slaan de handen ineen voor een fictiereeks over de Eerste Wereldoorlog. De twee partijen hebben daar woensdag een een intentieverklaring voor ondertekend.

Het is de bedoeling dat de serie, getiteld In Vlaamse Velden, eind 2013 op televisie te zien zal zijn. De VRT en provincie West-Vlaanderen willen naar eigen zeggen voorkomen dat de Eerste Wereldoorlog in de vergetelheid raakt. Ze willen ervoor zorgen dat de geschiedenis overgeleverd wordt aan de jongere generaties en dat die jongere generaties emotioneel inzicht krijgen in wat oorlog is. De twee partijen:

In 2014 zal het precies honderd jaar geleden zijn dat de wereldverstrikt raakte in een conflict dat zijn gelijke niet kende. De Eerste Wereldoorlog kostte aan miljoenen mensen het leven en maakte een diepe indruk op iedereen die hem had meegemaakt. […] Getuigen van de Grote Oorlog worden steeds schaarser en met het verstrijken van de tijd blijven in families steeds minder verhalen over de oorlog over. Er zijn ook steeds minder mensen die een oorlog hebben meegemaakt.

De fictieve serie In Vlaamse Velden moet het startschot geven voor de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het is de bedoeling dat de afleveringen steeds op zondagavond op Eén uitgezonden worden.

- advertentie -
europeana-woi-14-18

[caption id="attachment_13562" align="alignleft" width="265"]Europeana 1914-1918

De Europese digitale bibliotheek Europeana werkt aan een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: