VU start kenniscentrum voor klassieke talen en culturen

Kenniscentrum voor de overdracht van klassieke talen en culturen

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam start een kenniscentrum voor de overdracht van klassieke talen en culturen. De universiteit heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het kenniscentrum, getiteld Moderne Klassieken in Amsterdam (MKA), moet een landelijk aanspreekpunt worden voor classici en schoolleiders van gymnasiumafdelingen die zich verder willen professionaliseren op het gebied van de overdracht van de klassieke talen en culturen. Het is de bedoeling dat het MKA wetenschappelijkekennis en recent onderwijsmateriaal voor het wetenschappelijk onderwijs gaat vertalen naar vernieuwend lesmateriaal voor de onder- en bovenbouw van gymnasiumafdelingen.

- advertentie -

Het centrum gaat zich onder meer buigen over de vraag hoe leerlingen gestimuleerd kunnen worden om Latijn en Grieks in hun vakkenprofiel te kiezen.

Het MKA gaat ook cursussen aanbieden. Voor dit jaar staan al drie cursussen gepland.

Loopfiets van Karl Drais
Oude fietsOver de oorsprong van het woord 'fiets' wordt…
Voorzijde van Detective Comics #27 waarin stripheld Batman debuteerdeIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: