Vuilnisbelt-spellen Atari bijzonder populair

Afgelopen voorjaar vonden computerarcheologen op een vuilstort in de Amerikaanse staat New Mexico een grote hoeveelheid afgekeurde spellen van computerfabrikant Atari. De spellen blijken erg populair.

De stad Alamogordo, waar de spellen gevonden werden, heeft de games op eBay gezet. Er wordt verwoed op geboden, door spelliefhebbers van over de hele wereld. Voor een exemplaar van het geflopte computerspel E.T. the Extra-Terrestrial werd maar liefst 37.000 euro neergelegd.


Onverkochte exemplaren

E.T. Extra-Terrestrial wordt door verschillende kenners bestempeld als het slechtste computerspel ooit gemaakt. Het spel verscheen in 1982 en was in een kleine zes weken ontwikkeld. Er werden wel 1,5 miljoen exemplaren verkocht maar dat was veel minder dan verwacht. De makers bleven met 3,5 miljoen onverkochte exemplaren zitten. Een deel daarvan belandde dus op de vuilstort.

Er gingen lange tijd geruchten dat Atari grote hoeveelheden spellen had gedumpt. De computerspelletjesfabrikant ontkende dit echter altijd, maar afgelopen voorjaar werden de spellen toch gevonden op een vuilstort.

- advertentie -

In Rome is sinds kort zelfs een expositie te bezoeken die is gewijd aan de opgraving van de Atari-spellen.

De geveilde hoed van Napoleon (Osenat)
Bij een veiling in het Franse Fontainebleau is een hoed van Napoleon
BHIC
Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft ruim 155.000 scans van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: