Waagstuk Europa – Mathieu Segers

Waagstuk Europa - Mathieu Segers

Waagstuk Europa – Mathieu Segers

2014 is een sleuteljaar voor Europa. Er moet vooruitgekeken worden. Er zijn Europese parlementsverkiezingen en bij alle problemen rond de euro kunnen we ons niet langer beperken tot hectisch crisismanagement alleen.

Tegelijkertijd staat de houdbaarheid van het integratieproces ter discussie. Munt, markt, uitbreiding, identiteit en democratie, kan dat wel samen? Meer dan ooit gaat het om de grote vragen. Hoe zijn we hier verzeild geraakt? Wat is Europese integratie en wat zou het moeten zijn? Wat heeft het ons gebracht en wat is het ons nog waard? Dit is hét moment om te zoeken naar antwoorden op die vragen. Dat is spannend en urgent, net als het integratieproces zelf.

In Waagstuk Europa onderneemt Mathieu Segers die zoektocht naar het heden, het verleden en de toekomst van Europa.

Mathieu Segers is verbonden aan het departement geschiedenis en kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. In 2013 verscheen zijn Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden, dat bekroond werd met de Prinsjesboekenprijs voor het beste politieke boek van 2013.

- advertentie -

Waagstuk Europa – Mathieu Segers
Nederland en de grote Europese vraagstukken van vandaag

ISBN: 9789035141506
Uitgever: Prometheus
Paperback, 184 pagina’s
Prijs: € 12,50

Bestel dit boek bij:

Het huis in de Rothschildstraat - Stefanie Zweig
Het huis in de Rothschildstraat - Stefanie ZweigFrankfurt,…
Tropenmuseum in AmsterdamHet Tropenmuseum, Afrika museum en het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: