Waardevol antiek beeld blijkt vervalsing

Foto van een willekeurige korè

Het antieke marmeren beeld van een vrouwfiguur dat vorige maand in een geitenstal werd gevonden, is vals. Een bron bij het Griekse ministerie van Cultuur heeft dat onthuld.

Bij een nader onderzoek werden oneffenheden en kleine luchtbelletjes gevonden op het figuur, wat er op zou wijzen dat de koré is gegoten en niet gebeeldhouwd. Het marmeren beeld is dus niet authentiek, maar een vervalsing.

De Griekse politie vond de 120 centimeter hoge koré in een geitenstal in Fyli,

- advertentie -ten noordwesten van Athene. Het beeld was ‘uniek’ en van ‘onschatbare historische waarde’, aldus de archeoloog die het standbeeld inspecteerde.

Experts van het ministerie van Cultuur ontdekten echter dat het een identieke kopie was van een beeld dat in 1886 werd gevonden op de Acropolis. Bij beide beelden ontbreekt de linkerarm en het onderste gedeelte. De experts hebben hun ontdekking gemeld aan de politie en de archeoloog die het beeld bekeek.


~ Natascha NeefParakalo

caesar-commentarii-de-bello-gallico
Commentarii de Bello Gallico - Julius CaesarHalverwege de eerste…
geraardsbergen-1649-blaeu-gr
Geraardsbergen - Blaeu, 1649 De Vlaamse minister van Onroerend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: