Wandeltochten bij Kamp Westerbork

Bos Hooghalen – Foto: Peter Heeling

Bij Kamp Westerbork wordt op zaterdag 10 september de jaarlijkse Kamp Westerbork Wandeltocht gehouden.

De wandeltocht wordt georganiseerd door Kamp Westerbork en KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland. Doel van de tocht is om op sportieve wijze aandacht te besteden aan de geschiedenis van het kamp. Op de historische plek worden de levens van meer dan honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. Herinneringscentrum Kamp Westerbork:

Het terreinvan kamp Westerbork ligt midden in een prachtig gebied waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien. Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet. Dit jaar wordt er voor de tweede keer een 40 kilometer route uitgezet.

In totaal zijn er zes wandelrouters (5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer). Starten kan tussen 8.00 en 9.00 uur voor de 40 kilometer en voor de overige routes vanaf 9.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deelname kost zes euro. Meer informatie op www.kampwesterbork.nl

- advertentie -
Operatie Market GardenIn Arnhem worden de komende tijd zogenaamde…
Zutphen - De Verdwenen StadBij uitgeverij Walburg Pers verschijnt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: