Wandeltochten bij Kamp Westerbork

Bos Hooghalen – Foto: Peter Heeling
Bij Kamp Westerbork wordt op zaterdag 10 september de jaarlijkse Kamp Westerbork Wandeltocht gehouden.

De wandeltocht wordt georganiseerd door Kamp Westerbork en KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland. Doel van de tocht is om op sportieve wijze aandacht te besteden aan de geschiedenis van het kamp. Op de historische plek worden de levens van meer dan honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. Herinneringscentrum Kamp Westerbork:

Het terreinvan kamp Westerbork ligt midden in een prachtig gebied waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien. Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet. Dit jaar wordt er voor de tweede keer een 40 kilometer route uitgezet.

In totaal zijn er zes wandelrouters (5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer). Starten kan tussen 8.00 en 9.00 uur voor de 40 kilometer en voor de overige routes vanaf 9.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deelname kost zes euro. Meer informatie op www.kampwesterbork.nl

- advertentie -
Operatie Market GardenIn Arnhem worden de komende tijd zogenaamde…
Zutphen - De Verdwenen StadBij uitgeverij Walburg Pers verschijnt…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net