Wapens Bonnie en Clyde onder de hamer

Foto: Mayo Auction and Realty

In de VS worden later deze maand twee wapens geveild die nog van het beruchte Amerikaanse bankrover-duo Bonnie en Clyde zouden zijn geweest. Veilinghuis Mayo Auction and Realty heeft dat bekendgemaakt.

De wapens werden volgens het veilinghuis in 1933 buitgemaakt door de politie toen die de woning van de bankrovers bestormde. Het gaat om een machinepistool en een dubbelloops jachtgeweer. Bij de inval kwamen destijds twee politieagenten om het leven. De bankrovers wisten te ontsnappen.- advertentie -

Clyde Barrow en Bonnie Parker tussen 1932 en 1934

Het machinepistool en het dubbelloops jachtgeweer worden ter veiling aangeboden door een achterkleinkind van een politierechercheur die de wapens kreeg van een agent die betrokken was bij de inval. De afgelopen veertig jaar waren de wapens te zien in een politiemuseum.

Bonnie Parker en Clyde Barrow werden in de jaren dertig van de vorige eeuw wereldberoemd. In 1967 werd hun verhaal verfilmd door Arthur Penn. De hoofdrollen in die film werden gespeeld door Faye Dunaway en Warren Beatty.

Bonnie en Clyde zouden in de jaren dertig gezamenlijk ongeveer tien gewapende bankovervallen hebben gepleegd.

Daarnaast werden ze verdacht van verschillende overvallen op winkels en tankstations. Het duo werd door de autoriteiten ook verantwoordelijk gehouden voor verschillende moorden.

Op 23 mei 1934 kwamen Bonnie Parker en Clyde Barrow bij een hinderlaag van de politie in Louisiana om het leven.

Woudagemaal bij Lemmer - Foto: RCEHet ruim negentig jaar…
De Batavia met beschadigde mast - Foto: BataviawerfEen deel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: