Wapens en munitie uit WOII gevonden in Borne

Borne

In de Overijsselse gemeente Borne zijn maandag tijdens graafwerkzaamheden wapens en munitie uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De gemeente en de Twentse politie hebben dat bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan bij het Stationsplein van Borne. Gevonden zijn onder andere munitie, hulzen, delen van vuurwapens en geweren maar ook oud gereedschap. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ingeschakeld om de spullen te onderzoeken of te vernietigen.

Een geschiedkundige van de gemeente Borne zal het aangetroffen gereedschap onderzoeken zodra de spullen hiervoor beschikbaar zijn gesteld.

De dienstregeling van de NS heeft geen hinder ondervonden van de werkzaamheden.

- advertentie -
Sigaretten
Bij uitgeverij Aspekt verscheen eerder deze maand het boek De verborgen schaduw…
Bevrijding Arnhem - Foto: CC/BundesarchivLangs de route waar de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: