‘War Horse’ komend voorjaar naar België

De theatervoorstelling War Horse zal komend voorjaar ook enige tijd te zien zijn in België. Het stuk zal een aantal weken opgevoerd worden in de Antwerpse Stadsschouwburg.


De Nederlandse versie van het internationale theaterstuk ging afgelopen juni in première in Carré. Na vier maanden in Carré, is War Horse momenteel te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en reist daarna nog naar Breda, Groningen, Apeldoorn en Heerlen.

Het verhaal van War Horse speelt zich af tijdens deze Eerste Wereldoorlog. Het gaat over een jongen, Albert, die zijn geliefde paard kwijtraakt doordat het verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Te midden van al het oorlogsgeweld probeert Albert zijn paard terug te vinden.

Volgens Stichting Theateralliantie was er vanuit België veel vraag naar de Nederlandse editie van War Horse. Vandaar dat besloten is het stuk enkele weken in Antwerpen op te voeren. Het stuk is er vanaf 17 mei 2015 enkele weken te zien.

- advertentie -

Promotievideo voor het theaterstuk:

Pronkzaal van de hofbibliotheek in Wenen - cc
In Danubia vertelt Simon Winder over de veelbewogen, vaak explosieve geschiedenis van…
Mijnwerkers poseren voor een bord waarop 'De hereniging van Duitsland hangt vooal af van de Duitsers zelf. (Wismut.su)
Werner Bräuning moet verbijsterd zijn geweest. In december 1965, tijdens de allerbelangrijkste…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: