‘War Horse’ partner van de Maand van de Geschiedenis

War Horse (Brinkhoff - MVDG)

War Horse (Brinkhoff – MVDG)

Theaterfenomeen War Horse is een samenwerking aangegaan met de Maand van de Geschiedenis, het landelijke evenement dat in oktober gehouden wordt en dit jaar in het teken staat van Vriend & Vijand.

Spelers van de theatervoorstelling zijn op 1 oktober aanwezig bij het openingsfestival van de geschiedenismaand, op het terrein van Huis Doorn. Ze bieden die dag zogenaamde puppetry workshop aan, waarin bezoekers zelf kunnen ervaren hoe de levensechte paarden realistisch tot leven worden gewekt.


Ook is er een Meet & Greet met de hoofdrolspeler uit War Horse: het paard Joey.

Het verhaal van War Horse speelt zich af tijdens deze Eerste Wereldoorlog, de Maand van de Geschiedenis vestigt met haar programmering aandacht op de herdenking ervan. Daarnaast sluit het thema van de Maand van de Geschiedenis (Vriend & Vijand) volgens de partners aan bij het verhaal van War Horse: Albert die zijn Joey, een paard, terug probeert te vinden in tijden van oorlog.

- advertentie -

Tijdens de Maand van de Geschiedenis is War Horse te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en kunnen er met korting kaarten worden gekocht.

Meer informatie over het openingsfestival van de geschiedenismaand is hier te vinden.

Deel van de schedel van Richard III (The Lancet)
Stadhuis van Maastricht (cc - Michielverbeek)

[caption id="attachment_45076" align="alignleft" width="265"] Stadhuis van Maastricht (cc - Michielverbeek)

Vrijwel alle balken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: