Warren Christopher (85) overleden

Warren Christopher


De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Warren Christopher is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van het advocatenkantoor waarvoor Christopher werkte heeft dat bekendgemaakt.

Onder de Amerikaanse president Bill Clinton werd Warren Christopher in januari 1993 minister van Buitenlandse Zaken. In het buitenland was hij toen al zeker geen onbekende. In de jaren zeventig was hij bijvoorbeeld al één van de medewerkers van de toenmalige minister van BuitenlandseZaken Cyrus Vance. In die hoedanigheid coördineerde hij onder meer de Amerikaanse mensenrechtenpolitiek in het buitenland.

Begin jaren tachtig speelde Christopher een grote rol in de vrijlating van de Amerikaanse gijzelaars in Iran. Tijdens de regeringen van Reagan en Bush werkte hij als advocaat.

Onder Clinton werd hij in 1993 minister van Buitenlandse Zaken. In die hoedanigheid was hij onder meer betrokken bij het vredesakkoord van Dayton, na de oorlog in Bosnië-Herzegovina. Ook hield hij zich veel bezig met het vredesproces in het Midden-Oosten dat in 1993 uitmondde in de Oslo-akkaarden.

Na Clintons herverkiezing in november 1996 diende Warren Christopher zijn ontslag in. Hij ging hierna weer als advocaat werken.

Plaquette bij de muntBij veilinghuis Christie's wordt binnenkort een…
Olympische ringenDe Russische turner Nikolai Andrianov is maandag op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: