‘Was die DDR noch zu sagen hat!’

Het thema van de Boekenweek 2016 is Duitsland. Voor het DDR-Museum in Monnickendam is dit aanleiding om op zondagmiddag 20 maart samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een bijzondere bijeenkomst te organiseren.

Onder leiding van Felix Rottenberg wordt met onder meer met de minister van Buitenlandse Zaken en de Pressesprecher van de laatste DDR-regering teruggeblikt op een enerverende periode in de Duitse geschiedenis. Maar vooral gaat men na hoe de verdwenen staat DDR nu nog betekenis heeft en zijn stempel drukt op de tegenwoordige tijd. Voor lichtvoetige elementen zorgen een taxatieronde van DDR-voorwerpen, liedjes uit de DDR en een borrel in Oost-Duitse stijl.

Zie hieronder het programma. Kaarten kunt u hier via de website van de OBA kopen.

Boek: De dag waarop de DDR mijn moeder meenam

programma ddr middag

Dit voorjaar start een nieuwe collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij drie Haagse…
Britse soldaat bij een gevallen adelaar in het gebied Niederrhein, collectie Haas
Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek vertoont in februari en maart 2016 een reeks…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: