Wat vieren we met Kerstmis, Pasen en Hemelvaart?

Feest! Weet wat je viert

Feest! Weet wat je viert

Volgens Museum Catharijneconvent in Utrecht weten veel mensen niet wat de achtergrond is van verschillende bekende traditionele feesten. Het museum heeft daarom het educatieprogramma Feest! Weet wat je viert ontwikkeld.


Het project wordt landelijk uitgezet. Het is de bedoeling dat binnen tien jaar elke school in Nederland kan deelnemen aan het programma. Met de opening van de permanente tentoonstelling Feest! In de stad in het Bijbels Museum in Amsterdam, een speciale kinderaudiotoer met aandacht voor de christelijke feesten in Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam en de lancering van de website www.feestweetwatjeviert.nl is de uitrol van het project van start gegaan.

Marieke van Schijndel, directeur van Museum Catharijneconvent, over het plan:

‘Als directeur, maar zeker ook als moeder van twee kleine kinderen, vind ik het heel belangrijk om dit essentiële deel van onze cultuur levend te houden. Om de rest van het project uit te kunnen voeren, zoeken we naar meer partners, zowel op financieel als op museaal gebied.’

Atelier Jacob Cornelisz van Oostsanen, portret van Jacob…
[caption id="attachment_38951" align="alignleft" width="265"] Bay Psalm BookIn Amerika is het zogenaamde Bay…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: