Watermuseum korte tijd in teken van wateroverlast

Regendruppels

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem moest zondag enige tijd dicht vanwege wateroverlast.

Door hevige regenval was een deel van het het museum zaterdagnacht ondergelopen. Normaal gesproken zou het museum zondag de deuren om tien uur ’s ochtends openen maar dat lukte vanwege de wateroverlast niet.

In het Watermuseum staat waterhuishouding, drinkwater en waterzuivering centraal. Zondagochtend stond het museum dus enige tijd in het teken van

- advertentie -wateroverlast. In een deel van het museum stond ’s ochtends een laag van vijf tot tien centimeter water.

Museumbezoekers konden vanwege de problemen niet direct naar binnen. Eerst moest de brandweer het pand leegpompen. Rond half twaalf kon het museum alsnog de deuren openen voor het publiek. De exposities hebben volgens het museum geen schade opgelopen.

Historsch Museum EdeDe directeur van het Historisch Museum Ede,…
jan-steen-tobit-sarah
Het complete veelbesproken doek van Jan SteenHet doek Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: