Wateroverlast in Museum Het Prinsenhof

Het Prinsenhof in Delft

Zware regenval heeft in de nacht van woensdag op donderdag gezorgd voor wateroverlast in Museum Het Prinsenhof in Delft. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

In de zogenaamde ‘Kapittelzaal’, één van oudste zalen van het middeleeuwse kloostercomplex en voormalig woonverblijf van Willem van Oranje, ontstond een lekkage aan een van de buitenmuren. Een gespecialiseerd bedrijf zal de schade aan de muur herstellen.De oudste delen van Het Prinsenhof dateren uit de veertiende eeuw. Het museum besteedt daarom veel aandacht aan de klimatologische omstandigheden in het gebouw.

- advertentie -

Om schade te voorkomen hangen de schilderijen daarom bijvoorbeeld niet direct tegen de buitenwanden, maar worden ze bevestigd op speciale beschermende panelen.

Impressie van het Geert Groote Huis - Afb: geertgrootehuis.nlIn…
Le Petit PrinceIn Frankrijk zijn twee losse bladeren gevonden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: