Webcam op graf Andy Warhol

Webcam-beeld van het graf van Andy Warhol

Webcam-beeld van het graf van Andy Warhol

Als kunstenaar Andy Warhol nog leefde dan was hij deze week 85 jaar oud geworden. Ter gelegenheid van dat feit heeft het Warhol Museum in Pitsburg een webcam op het graf gezet. Sinds dinsdag worden er continu live webcambeelden uitgezonden.

Het museum denkt dat de kunstenaar het project wel leuk zou hebben kunnen waarderen. Andy Warhol ligt begraven op het St John the Baptist Byzantine Catholic Cemetry.

De kunstenaar, ook wel ‘the silver prince of the pop’ genoemd, is onder meer bekend om zijn schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten zoals Campbell’s-soepblikken, bloemen en de banaan op de cover van het album The Velvet Underground & Nico (1967). Daarnaast maakte hij verschillende portretten van beroemdheden als Marilyn Monroe, Grace Jones en Elvis Presley

Andy Warhol overleed in 1987 op 58-jarige leeftijd.

- advertentie -
De reiziger - Frans Hals (Stiftung Heinz Kuckei Collectie, Berlijn)
De balspelers - Jan Miense Molenaer, 1631Het Frans…
Een van de verbrande werken - Femme devant…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: