Website oorlogsbronnen.nl gelanceerd

Oorlogsbronnen.nl

Het zogenaamde Netwerk Oorlogsbronnen heeft enkele dagen geleden de website oorlogsbronnen.nl gelanceerd. Op de site zijn meer dan een miljoen Tweede Wereldoorlog-bronnen te doorzoeken.

Het Netwerk Oorlogsbronnen is een samenwerkingsverband van DANS-KNAW, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en wordt gecoördineerd door het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het NIOD:De talloze Tweede Wereldoorlog-collecties die Nederland rijk is, zijn verspreid over het hele land bij musea en (archief)instellingen ondergebracht. Oorlogsbronnen.nl maakt het mogelijk met één zoekopdracht toegang te krijgen tot een groot deel van dit materiaal.

De nieuwe site richt zich op zowel hobby-historici als professionele onderzoekers en moet als een soort startpunt fungeren voor iedereen die op zoek is naar origineel materiaal uit of over de Tweede Wereldoorlog. Er kan onder meer gezocht worden op brontype, collectie of jaartal.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat de online collectie de komende tijd verder aangevuld wordt met nog veel meer bronnen van grote en kleine collectiehouders.

Barak 1B - Foto: Jan van de VenDe stichting…
Zoni Weisz - Foto: Rogier FokkeNationaal Monument Kamp Vught,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: