Website Rijksmuseum in de prijzen

De Rijksstudio van het Rijksmuseum

De nieuwe website van het Rijksmuseum in Amsterdam heeft afgelopen week drie prijzen gewonnen tijdens de jaarlijkse internationale conferentie Museums and the Web.

Het Rijksmuseum lanceerde oktober vorig jaar een nieuwe website. Belangrijk onderdeel van die nieuwe website is de zogenaamde Rijkstudio.


Via deze digitale toepassing maakte het museum een groot deel van de eigen collectie voor iedereen gratis beschikbaar. De Rijksstudio bevat momenteel ruim 140.000 afbeeldingen van objecten uit de museumcollectie.

- advertentie -

Bezoekers van de website kunnen hun eigen collectie samenstellen of zelf een nieuw kunstwerk maken met afbeeldingen van de collectie. Inmiddels hebben ruim 66.000 bezoekers van de website hun eigen Rijksstudio gemaakt.

Publieksprijs

De nieuwe website won afgelopen week drie prijzen tijdens de conferentie Museums and the Web. Volgens het Rijksmuseum is het voor het eerst dat een museum drie prijzen in de wacht sleept. Naast de categorie prijzen voor meest innovatieve website en de publieksprijs won het Rijksmuseum de algemene Best of the Web Award. Het museum liet onder meer de websites van het het MOMA en Metropolitan achter zich.

Gerelateerde boeken:

Allegorie op de Vrede van Utrecht-Rastatt - Naar Paolo…
oranje-religie-paleis-loo-1
Wierookvak dat in de tentoonstelling is te zien -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: