Website voor Romeinse Limes

RomeinseLimes.nl

RomeinseLimes.nl

Dinsdag is er een speciale website gelanceerd over de Romeinse Limes, de noordgrens van het Romeinse rijk.

Geïnteresseerden kunnen op de website terecht voor “historische informatie, inspiratie en activiteiten” rondom de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk, die dwars door Nederland loopt van Katwijk aan Zee tot Millingen aan de Rijn. De website is een initiatief van Stichting Romeinse Limes Nederland. De initiatiefnemers:

“De Romeinse Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is op veel plaatsen toch zichtbaar gemaakt. Sporen van de oude rijksgrens zijn te vinden in onder meer musea, themaparken en markeringen in het landschap en in steden. Voor het eerst worden al deze herinneringen aan de Limes samengebracht op één website, compleet met praktische informatie en suggesties voor wandelingen, fietsroutes, vaartochten en virtuele ontdekkingen. Zo krijgt dit unieke historische monument de aandacht die het verdient.”

Stichting Romeinse Limes Nederland maakt zich hard voor de nominatie van het Nederlandse deel van de Romeinse Limes als Unesco Werelderfgoed.

Momenteel is de Romeinenweek gaande. De limes speelt daarin ook een grote rol.

- advertentie -

Lees ook: Hoezo limes?

Jonge beer - cc
Jonge beer - ccWie zich onbeschoft gedraagt loopt…
Demonstratie tijdens het Romeinenfestival
Het leukste verschil tussen enerzijds blogs en nieuwssites als Sargasso en anderzijds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: