Wedstrijd ‘Mijn Limes 2015’

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) heeft een wedstrijd georganiseerd om aandacht te vragen voor de limes, de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk die deels door Nederland loopt.


De KNHM roept inwoners van Nederland op om initiatieven te organiseren rondom de limes.

“Denk bijvoorbeeld aan het maken van een historische moestuin, het verzorgen van een publieke archeologische opgraving of het organiseren van een Romeins toneelstuk waar het hele dorp aan mee doet.”

Wie zijn of haar idee succesvol uitvoert maakt kans op het predicaat Mijn Limes en duizend euro. Namens de KNHM, dat de wedstrijd organiseert in samenwerking met Stichting Romeinse Limes Nederland, zijn er experts beschikbaar gesteld die de deelnemers kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van hun plan.

Zie voor inschrijving en meer informatie: www.knhm.nl/mijnlimes.

- advertentie -
Google viert 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind'
Het is donderdag de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind'.…
Miniatuurportret van Mozart (Sothebys)
Miniatuurportret van Mozart (Sothebys)Bij veilinghuis Sotheby's is een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: