Week van de Klassieken in teken van Romeinse keizers

Week van de Klassieken 2014

Week van de Klassieken 2014

De jaarlijkse Week van de Klassieken staat dit jaar in het teken van Romeinse keizers. Aanleiding is het tweeduizendste sterfjaar van keizer Augustus.

Het Allard Pierson Museum, het Nederlands Klassiek Verbond, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden, Tresoar en andere instellingen organiseren van 13 tot en met 21 maart tientallen activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met de klassieke oudheid.

In het Allard Pierson Museum zijn er bijvoorbeeld rondleidingen, een kindercollege, kinderworkshops en een lezing over Romeins glas. Tresoar laat Romeinse keizers zien in oude drukken uit de eigen collectie, en organiseert op 17 maart een lezing van Fik Meijer over zijn boek Keizers sterven niet in de bed. Museum Het Valkhof komt met een activiteitendag (16 maart) die in het teken staat van Romeinse keizers.

Homerus-prijs

De Week sluit op 21 maart af in Leiden met een feestelijke avond van het Nederlands Klassiek Verbond in het Rijksmuseum van Oudheden, met onder andere de uitreiking van de Homerus-prijs, een prijs voor de auteur van een boek dat er het best in is geslaagd een brug te slaan tussen de Oudheid en nu. Ook buiten de musea worden veel activiteiten georganiseerd. Een compleet overzicht is te vinden op www.weekvandeklassieken.nl

- advertentie -
Fotomontage - Militairen in Barneveld
Fotomontage - Militairen in BarneveldIn Museum Nairac is…
Christian Greco
Christian GrecoChristian Greco, conservator van de Egyptische afdeling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: