Weer Marlboro Man overleden aan longaandoening

Eric Lawson als Marlboro Man

Eric Lawson als Marlboro Man

De Amerikaanse acteur Eric Lawson, die tussen 1978 en 1981 figureerde in de reclames van sigarettenmerk Marlboro, is op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de chronische longziekte COPD.

Hij is de derde zogenaamde Marlboro Man die overlijdt aan een longziekte. David Millar (longemfyseem) en David McLean (longkanker) gingen hem voor.

Eric Lawson rookte al sinds zijn veertiende en bleef roken tot bij hem COPD werd geconstateerd. Voor die tijd had hij al wel gefigureerd in enkele filmpjes waarin gewaarschuwd werd voor de gevolgen van roken. Zelf lukt het hem echter pas om te stoppen nadat bij hem een longziekte was geconstateerd.

3D-print van de Verboden StadIn de Nieuwe Kerk…
De jonge Claus (Still YouTube)Bas Blokker en Jutta…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: