Wekelijkse rondleidingen in Paushuize

Foto: Paushuize

Foto: Paushuize

Vanaf komend weekend is Paushuize in Utrecht iedere zondag te bezoeken. Het voormalige huis van paus Adrianus VI, de enige Nederlands paus uit de geschiedenis, is een van de oudste monumenten van Utrecht.


Het huis werd in 1517 gekocht door de latere paus Adrianus VI (1459-1523). Hoewel de in Utrecht geboren paus het huis zelf nooit zou zien, werd het pand aan de Kromme Nieuwegracht toch bekend onder de naam Paushuize. Een jaar geleden opende het pand de deuren na een grondige restauratie.

Exploitant van het monument is momenteel cuisinier Huize Molenaar. De afgelopen anderhalf jaar was Paushuize onder meer vrij te bezoeken tijdens Open Monumentendagen. Vanaf zondag 6 oktober kunnen er wekelijks rondleidingen gevolgd worden. Deze rondleidingen worden verzorgd door Toerisme Utrecht en duren ongeveer vijfenveertig minuten.

Bezoekers worden door de mooiste zalen van Paushuize geleid en krijgen onder meer informatie over de bouwhistorie, archeologische vondsten en interessante kunsthistorische objecten.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Foto: De Nieuwe Kerk AmsterdamIn de Nieuwe Kerk…
Feestelijke inwijding van de Willemsstraat op 24 Augustus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: