Wereldberoemde Brug der Zuchten gerestaureerd

Brug der Zuchten – Foto: CC

De restauratie van de beroemde Brug der Zuchten in Venetië is voltooid. Er is drie jaar aan het herstel gewerkt.

De ruim vierhonderd jaar oude Ponte dei Sospiri verbindt het Dogenpaleis en de oude gevangenis (I Piombi) van Venetië. Omdat de gevangenen in vroeger tijden zuchtend over de brug naar hun cel liepen en vanaf de brug voor het laatst wat zonlicht zagen, werd de brug bekend als de Brug der Zuchten.

De beroemde brug werd

- advertentie -rond 1600 gebouwd door de architect Antonio Contino. In Cambridge werd in de negentiende eeuw overigens naar Venetiaans voorbeeld een zogenaamde bridge of sighs gebouwd.

De restauratie van de Venetiaanse brug heeft 2,8 miljoen euro gekost. In 2007 werd besloten tot de restauratie nadat er een stuk marmer van de brug was gevallen.

Ook de gevel van het Dogenpaleis is door de restaurateurs onder handen genomen.

nederland-wapen-265
200 jaar Koninkrijk der NederlandenPresentator en theaterproducent Albert Verlinde…
EuropeanaLidstaten van de Europese Unie moeten meer werk maken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: