Wereldprimeur voor Nieuwe Kerk Amsterdam

Tipje van de sluier?

Tipje van de sluier?

De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft bij de komende Ming-tentoonstelling een wereldprimeur. Het museum heeft dat dinsdag bekendgemaakt, maar wat de primeur precies is wordt nog even geheim gehouden.

Over enkele dagen wordt bekendgemaakt wat de “bijzondere primeur” inhoudt, en op een persconferentie over de komende tentoonstelling op woensdag 2 oktober wordt de primeur zelf gepresenteerd. Een tipje van de sluier wordt opgelicht in de foto hiernaast. Wij kunnen daar echter geen wijs uit.

De tentoonstelling over de Ming-dynastie (1368-1644) is te zien vanaf 5 oktober en geeft straks een beeld van de successen van de dynastie, bijvoorbeeld op het gebied van de kunst en cultuur.

Nederlandse kunst na 1945
Nederlandse kunst na 1945In het Stedelijk Museum Schiedam
Afb: Museum Boerhaave
Afb: Museum BoerhaaveEind dit jaar komt Museum Boerhaave

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: