Wereldrecord voor Winnie de Poeh

Bij veilinghuis Sotheby’s in Londen is een tekening van Winnie de Poeh geveild voor een bedrag van 314.500 pond. Omgerekend is dat ongeveer 400.000 euro. Een wereldrecord voor dit soort illustraties.


De tekening in Chinese inkt is gemaakt door Ernest Howard Shepard en verscheen in 1928 op de binnenkant van een cover van het tweede avonturenboek van Winnie de Poeh: The House at Pooh Corner. Op de tekening is het beertje Winnie samen met zijn vriendjes Knorretje en Janneman Robinson te zijn. Het drietal staat bij een reling van een brug en kijkt naar het stromende water onder hen.

De illustratie bevond zich in een privéverzameling. Het was al de derde keer dat de tekening op een veiling verscheen. Op veilingen in 1971 en 1974 leverde hij echter slechts “enkele honderden pond” op.

Winnie de Poeh is een bedenksel van de Britse auteur Alan Alexander Milne. Het beertje, dat dol is op honing, is eigenlijk de knuffelbeer van Janneman Robinson. Hij woont in het Honderd Bunderbos en beleeft veel avonturen met zijn vrienden, waaronder Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil.

- advertentie -

Het eerste boek over Winnie de Poeh verscheen op 14 oktober 1926.

Sur la langue nationale
De werkgroep Verenigd Koninkrijk der Nederlanden van het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV), een…
Greenpeace-tekst bij de Nazca-lijnen - cc
Greenpeace-tekst bij de Nazca-lijnen - ccActivisten van milieuorganisatie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: