Werk Francis Bacon geveild voor 51 miljoen euro

Portrait of George Dyer Talking - Francis Bacon

Portrait of George Dyer Talking – Francis Bacon

Bij Christie’s in Londen is een schilderij van de Britse expressionistische kunstschilder Francis Bacon geveild voor een bedrag van 51,4 miljoen euro. Het gaat om het werk Portrait of George Dyer Talking dat de kunstenaar in 1966 maakte van zijn geliefde George Dyer.


Niet eerder is er bij Christie’s in Europa zoveel geld betaald voor een kunstwerk. Voor de in 1992 overleden Francis Bacon is het echter geen record. November vorig jaar werd een drieluik van de kunstenaar, Three Studies of Lucian Freud, nog geveild voor 106 miljoen euro.

Duistere uitstraling

Francis Bacon (1909–1992) maakte portretten van personen waarbij het gezicht en/of lichaam misvormd was om de psychische en emotionele gesteldheid beter weer te geven. Bacon portretteerde niet hun buitenkant, maar hun binnenkant. Zijn schilderijen hebben vaak een groteske, duistere en soms zelfs angstaanjagende uitstraling.

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam is van 21 februari tot en met 30 maart 2014 een bijzonder triptiek van de kunstenaar te zien: In Memory of George Dyer (1971).

- advertentie -
De anatomische les van Dr. Deijman - Rembrandt van Rijn, 1656
Maaltijd van schutters van de compagnie van kapitein…
[caption id="attachment_18684" align="alignleft" width="265"] De ontdekte tekening – Afb: BoijmansMuseum Boijmans van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: