Werk Mondriaan geveild voor 15 miljoen euro

Mondriaan - Compositie no. 2 met blauw en geel (Christie's)

Mondriaan – Compositie no. 2 met blauw en geel (Christie’s)

Een schilderij van Piet Mondriaan is dinsdag op een veiling bij Christie’s in Londen verkocht voor bijna 15 miljoen euro. Het gaat om het werk Compositie no. 2 met blauw en geel dat de kunstenaar in 1930 maakte.

Mondriaan verkocht het werk kort nadat hij het gemaakt had aan een Zwitser. Diens collectie werd dindag bij Christie’s geveild.

Het werk van Mondriaan was een van de topstukken uit de collectie. Het werk Nature morte à la nappe à carreaux (Stilleven met geruit tafelkleed, 1915) van Juan Gris bracht 42 miljoen euro en voor een vrouwenportret van Picasso werd ruim 20 miljoen euro neergelegd.

Wim Pijbes vertelt over de Monuments Men
Wim Pijbes vertelt over de Monuments MenVolgende week…
L'homme est en Mer - Vincent van GoghBij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: