Werk Shakespeare vertaald naar het Mandarijn

William Shakespeare

William Shakespeare

Het volledige oeuvre van William Shakespeare is binnenkort ook voor Chinezen toegankelijk. Het werk van de beroemde schrijver wordt, met steun van de Britse overheid, vertaald naar het Mandarijn. Dat meldt de BBC.


De Britse overheid steekt 1,9 miljoen euro in het omvangrijke vertaalproject. Cultuur is volgens de overheid een prima middel om de banden met China te versterken. Verdieping in elkaars cultuur zou voor beide landen leerzaam zijn en zou ook kunnen zorgen voor meer wederzijds begrip.

William Shakespeare (1564-1616) is de beroemdste schrijver uit de Engelse literatuurgeschiedenis. Tot zijn bekendste werken behoren Romeo en Juliet, Hamlet, Othello en King Lear.

Het is de bedoeling dat de komende tijd ook veertien belangrijke Chinese toneelstukken vertaald worden naar het Engels. Verder is afgesproken dat het British Museum en Chinese musea elkaar meer objecten uit gaan lenen.

De 19e-eeuwse vibrator (Christies)
Bij het gerenommeerde veilinghuis Christie's is onlangs een negentiende-eeuwse vibrator geveild voor…
Shpritz - Herman Brood & his Wild Romance
Shpritsz - Herman Brood & his Wild RomanceCees…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: