Westerbork en Vredespaleis voorgedragen voor Europees Erfgoedlabel

Westerbork

De ministerraad heeft besloten Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Vredespaleis in Den Haag voor te dragen voor het ‘Europees Erfgoedlabel’. Eerder adviseerde de Raad voor Cultuur regering deze twee locaties voor te dragen. Dat advies is nu dus overgenomen.

Doel van het Europees Erfgoedlabel is om via zogenaamde ‘plaatsen van herinnering’ het bewustzijn te vergroten voor “gedeelde waarden,


- advertentie -

Raad voor Cultuur

voor de Europese eenheid in verscheidenheid en voor de bijdrage die de afzonderlijke lidstaten aan het verenigd Europa hebben geleverd”. Onder meer locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in de geschiedenis van Europa en de totstandkoming van de Europese Unie komen in aanmerking voor het label. Het is voor het eerst dat er Nederlandse instellingen voor dit label worden voorgedragen.

De regering schrijft vrijdag:

Het Europees Erfgoedlabel geeft een beeld van de gezamenlijke geschiedenis van Europa en wil hiermee bijdragen aan de overbrugging van de kloof tussen de Europese Unie en haar burgers. De gekozen locaties moeten zich vooral inspannen voor educatieve activiteiten gericht op jongeren.

Begin volgend jaar wordt duidelijk welke organisaties het Europees Erfgoedlabel toegekend krijgen. Vanaf 2015 mag Nederland om het jaar twee aanvragen indienen, waarvan er één in aanmerking komt voor het label.

Lees ook: Westerbork en Vredespaleis in de race voor Europees Erfgoedlabel

donald-byrd-265
Donald Byrd (Still YouTube)De beroemde Amerikaanse trompettist Donald Byrd…
thom-hoffman-heineken
Thom Hoffman als Freddy Heineken - Foto: TROS Bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: