Wetenschappelijke artikelen Elsevier via website KB

Elsevier

Via de website van de Koninklijke Bibliotheek (KB) zijn de komende tijd artikelen uit ruim vierhonderd wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier te bekijken. Via de betaalde dienst willen KB en Elsevier de resultaten van wetenschappelijk onderzoek toegankelijker maken voor het grote publiek.

Gratis is de dienst niet. Per artikel moet 6,5 euro betaald worden, net zoveel als voor het opvragen van materiaal uit andere bibliotheken. De dienst wordt in eerste instantie als proef aangeboden tot eind december 2012. Tijdens deze periode biedt de KB uit haar internationale e-Depot toegang tot wetenschappelijke artikelen van Elsevier. De bibliotheek:

Onderzoekers enstudenten die verbonden zijn aan een universiteit of onderzoeksinstituut, hebben via hun eigen organisatie vrije toegang tot wetenschappelijke informatie. Particulieren of zelfstandige onderzoekers moeten over het algemeen betalen om toegang te verkrijgen tot de resultaten van wetenschap. De KB en Elsevier slaan de handen ineen om het brede publiek tegen lagere kosten kennis te laten nemen en gebruik te laten maken van wetenschappelijke outpt.

Gebruik van de artikelen is alleen toegestaan voor privédoeleinden. De artikelen zijn te downloaden via de website van de KB. Een lidmaatschap van de KB is daar niet voor nodig. De proef wordt ondersteund vanuit het programma Implementatie Agenda ICT Beleid (PRIMA).

- advertentie -
De voormalige zeventiende-eeuwse buitenplaats Rotsoord bij Utrecht - Tekening…
[caption id="attachment_12286" align="alignleft" width="265"]Foto: Nieuw LandIn Lelystad ligt een wrakschip uit de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: