Wetenschappers ontdekken ‘Pinokkio-dinosaurus’

In het zuiden van China hebben wetenschappers het fossiel gevonden van een Tyrannosaurus met een bijzondere snuit. De neus van het opgegraven dier is maar liefst drie keer zo lang dan die van andere dieren uit het Tyrannosaurus-geslacht.


Officieel heet het dier Qianzhousaurus sinensis maar vanwege de enorme omvang van de snuit, hebben wetenschappers het ook over de ‘Pinokkio-rex’.

Het dier zou 66 miljoen jaar hebben geleefd. Wetenschappers van de universiteit van Edinburgh schrijven deze week over de ontdekking in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature Communications’.

Sneller dan T-Rex

De nieuw ontdekte Tyrannosaurus had niet alleen een enorme snuit, hij had ook flinke rij horens op zijn kop. Eerder dachten onderzoekers dat het mogelijk om een jonge Tyrannosaurus ging. Later werd geconcludeerd dat het een nieuwe soort was. De Pinokkio-rex had een vrij licht skelet waardoor vermoed wordt dat het dier sneller was dan zijn groter neef, de beroemde Tyrannosaurus Rex.

Afbeelding: Artist-impression van de Pinokkio-rex van Chuang Zhao

- advertentie -
Reliëf waarop te zien is hoe een enorm beeld wordt versleept
Reliëf waarop te zien is hoe een enorm…
Columbus op de Santa Maria, 1492 (Emmanuel Leutze)
Amerikaanse duikers denken voor de kust van Haïti het wrak van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: