Wetenschapsmusea slaan handen ineen

Teylers Museum, ovale zaal

Teylers Museum, ovale zaal

Drie bekende Nederlandse wetenschapsmusea hebben besloten nauw samen te gaan werken op het gebied van hun collecties. Dat meldt de Volkskrant vrijdag.


Het gaat om Museum Boerhaave in Leiden, Science Center Nemo in Amsterdam en het Teylers Museum in Haarlem. De musea maakten tijdens het Museumcongres in Den Bosch bekend hun kennis en expertise te willen delen. De musea gaan gezamenlijk optrekken bij de digitale ontsluiting van hun collecties. Medewerkers van de verschillende musea moeten hierdoor makkelijker aan de informatie van de andere instellingen kunnen komen.

De musea houden zich alle drie bezig met wetenschap en technologie, maar ieder vanuit een andere invalshoek. Zo heeft Boerhaave bijvoorbeeld veel kennis van de geschiedenis van natuurwetenschappelijk en geneeskundig onderzoek, staat NEMO vooral stil bij moderne toepassingen en heeft Teylers Museum een grote collectie instrumenten uit de achttiende en negentiende eeuw.

Vrijdag ondertekenden ook de stadsmusea van Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam een convenant tot samenwerking.

- advertentie -
Simon Carmiggelt in 1982 - Foto: CC /…
De verlengde piano uit ca. 1789 - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: