Wild Romance-drummer Cees Meerman (64) overleden

Shpritsz - Herman Brood & his Wild Romance

Shpritsz – Herman Brood & his Wild Romance

Cees Meerman, de drummer van Wild Romance, de begeleidingsband van Herman Brood, is afgelopen weekend op 64-jarige leeftijd overleden. Manager Koos van Dijk heeft dat bekendgemaakt.

Volgens de manager moet Cees Meerman herinnerd worden als een ‘werelddrummer’, maar moeten ook zijn vocale capaciteiten niet onderschat worden.

Wild Romance werd in 1976 in Groningen opgericht en heeft verschillende bezettingen gehad. De bekendste bezetting bestond uit Dany Lademacher, Freddie van Kampen, Cees Meerman, Monica Tjen-a-Kwoei en Dee Dee. Tussen 1977 en 1979 scoorde de band in deze formatie hits als Saturday Night, Still Believe, Never Be Clever en I Love You Like I Love Myself.

Voor het album Shpritsz (1978) ontving de begeleidingsband van Herman Brood een gouden plaat uitgereikt.

- advertentie -
William Shakespeare
William ShakespeareHet volledige oeuvre van William Shakespeare is…
Ons stipje op de waereldkaart - Piet de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: