Willem Bijleveld nieuwe directeur Openluchtmuseum

Willem Bijleveld / Foto± Scheepvaartmuseum - Jean Pierre Heijmans

Willem Bijleveld – Foto: Scheepvaartmuseum – Jean Pierre Heijmans

Willem Bijleveld, nu nog directeur van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, is vanaf 1 mei de nieuwe directeur van het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem.


Op dit moment heeft het Openluchtmuseum nog twee directeuren: Jaap de Jong en Pieter-Matthijs Gijsbers. Vorige maand werd al bekend dat laatstgenoemde zou vertrekken. Dit naar aanleiding van “een verschil van inzicht over de toekomstige organisatiestructuur van het museum”. Gijsbers blijft wel aan tot het aantreden van de nieuwe directeur.

De Ondernemingsraad van het Openluchtmuseum moet formeel nog adviseren over de aanstelling van Willem Bijleveld, die de afgelopen jaren onder meer betrokken was bij de verbouwing en modernisering van het Scheepvaartmuseum. De directeur naar aanleiding van zijn vertrek:

“Het gaat me aan het hart Het Scheepvaartmuseum te verlaten. Het nieuwe museum slaat zichtbaar aan
bij een breed publiek en ik heb het heel bijzonder gevonden om hier leiding aan te geven. Ik laat een ondernemend
museum achter, dat een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Willem Bijleveld was sinds 1997 directeur van het Scheepvaartmuseum. Voor die tijd was hij onder andere directeur van Madame Tussauds in Amsterdam. Eerder deze week stapte de zakelijk directeur van het Scheepvaartmuseum, Karin Brandt, al op. Dit vanwege een ‘verschil in visie’ met de raad van bestuur.

- advertentie -
Het Allard Pierson Museum gaat uitbreiden. Het museum krijgt een nieuwe vleugel…
Reclamekaart voor exportbieren van Heineken's Bierbrouwerij Maatschappij, 1890-1900 (Stichting Heineken Collection)
Reclamekaart voor exportbieren van Heineken's Bierbrouwerij Maatschappij, 1890-1900…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: