Wim Kan en het bezoek van de Japanse keizer

“Ik heb gedacht hoe kon dat nou hè, dat die man hier gewoon kwam…”

In 1971 bracht de Japanse keizer Hirohito een officieel bezoek aan Nederland. Samen met zijn vrouw werd hij ontvangen op Paleis Soestdijk. Het stel kreeg onder meer een rondleiding door het Rijksmuseum. Er werd in Nederland fel gedemonstreerd. Een van de opposanten was de toen zeer populaire cabaretier Wim Kan, die zelf een Jappenkamp overleefde en dwangarbeid had verricht aan de beruchte Birma-spoorlijn.

Wim Kan over Hirohito
Bekijk ook: Hirohito (1901-1989) – Keizer van Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog
…en: Het Indisch Monument in Den Haag en de Indië-herdenking
Meer Nederlands-Indië

Meer historische video’s

Detail van het Indisch Monument - cc
Op 15 augustus 1988 werd in Den Haag het Indisch Monument onthuld…
Auschwitz - cc
De Poolse regering heeft het strafbaar gemaakt om de nazi-concentratiekampen in het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: