Wim Pijbes over het bezoek van Barack Obama

Wim Pijbes over het bezoek van Barack Obama

Wim Pijbes over het bezoek van Barack Obama

Het is niemand ontgaan: Barack Obama bracht maandag een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Museumdirecteur Wim Pijbes was ’s avonds te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over het presidentiële bezoek.


De museumdirecteur, helemaal in zijn nopjes met het bezoek, vertelt onder meer hoe hij erin slaagde een mooi fotomoment te regelen: Wim Pijbes met Obama voor de Nachtwacht. Een foto die niet gepland was, wel gewenst. De museumdirecteur gaf later deze week een van de foto’s af te laten drukken in de New York Times. Als reclame. Want als Obama de Nachtwacht heeft bekeken, dan moeten natuurlijk meer Amerikanen dat doen.

Over reclame heeft de directeur sowieso niet te klagen. Dinsdag opende de New York Times uit zichzelf al met een grote foto van Barack Obama, voor de Nachtwacht. Wim Pijbes twitterde trots:

- advertentie -

Wim Pijbes bij De Wereld Draait Door:

Ontwerptekening van de nieuwe trappenpartij van Museum Het Valkhof
Ontwerptekening van de nieuwe trappenpartij van Museum Het…
De Amerikaanse President Obama en Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag
De Amerikaanse President Obama en Benno Tempel, directeur…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: