Win een exemplaar van ‘Overwintering op Nova Zembla’

Overwintering op Nova Zembla

Bij uitgeverij Carrera verscheen onlangs het boek Overwintering op Nova Zembla van Rayner Unwin. In dit boek uit de National Geographic-reeks wordt de wereldberoemde expeditie van Willem Barentsz (ca. 1550-1597) gereconstrueerd. Historiek mag drie exemplaren van dit boek weggeven.

In 1596 varen Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck uit voor hun derde expeditie om de Noord, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Hun schip strandt echter op het ijs van de Noordelijke IJszee.Samen met vijftien lotgenoten zien Barentsz en Van Heemskerck zich gedwongen de winter op het eiland Nova Zembla door te brengen.

- advertentie -

Auteur Rayner Unwin baseerde het verhaal op de vele bewaard gebleven documenten, waaronder het authentieke verslag van een zeeman die ook de barre reis terug naar Nederland overleefde. Historiek mag drie exemplaren van dit boek verloten onder haar bezoekers. Kans maken op één van de exemplaren? Mail dan het antwoord op de volgende vraag onder vermelding van Prijsvraag Nova Zembla naar info@historiek.net:

De prijsvraag is inmiddels gesloten. Winnaars ontvangen bericht

Straat in BarcelonaVele bezoekers lopen al eens verloren in…
Vanwege de geboorte van onze dochter Anna wordt Historiek de komende dagen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: